تأسیس A. Lange and Sohne

آ لانگه اند زنه یکی از اولین ساعت‌سازانی است که در شهر گلاسهوته آلمان فروشگاهش را افتتاح کرد. این شرکت که توسط آدلف لانگه در سال ۱۸۴۵ تأسیس شد. پیش از تأسیس این برند، لانگه به عنوان شاگرد یک ساعت‌ساز چیره‌دست به نام جی سی فردریش گوتکاس کار می‌کرد. آن‌ها به طور ویژه برای مشتریان قشر مرفه ساعت می‌ساختند. در آن‌ جا بود که لانگه نه تنها فوت و فن‌های ساعت‌سازی را آموخت، بلکه مهارت‌های ساعت‌سازی جزئیات‌محور و متمرکز بر مشتری را فرا گرفت.

فردیناند آدولف لانگه

لانگه با افتخارات فراوان، دوره کارآموزی‌اش را در سال ۱۸۳۵ به پایان رساند. پس از مدتی کار کردن زیر نظر گوتکاس، او تصمیم گرفت تا تحصیلاتش را به کمک یک کرونومترساز مشهور ادامه دهد. کمی بعد، او به گلاسهوته بازگشت تا کارگاه خود را تأسیس کند.

یوهان کریستین فردریش گوتکاس

در سال‌های ابتدایی تجارت، لانگه به سرعت شروع به نوآوری کرد. در سال‌ ۱۸۴۶، او پلیت سه چهارم را ساخت که هنوز هم در موومنت‌های تولیدی این شرکت به چشم می‌خورد. او یکاهای اندازه‌گیری فرانسوی را با سیستم متریک جایگزین کرد و از واحد میلی‌متر در صنعت ساعت‌سازی استفاده کرد.

موومنت ۱۸۱۵ آ لانگه اند زُنه با پلیت سه چهارم

لانگه و گلاسهوته

در سال ۱۸۴۸، یک فرصت ویژه در زندگی لانگ پیش آمد. به لانگه پیشنهاد داده شد تا شهردار شهر گلاسهوته بشود و او هم قبول کرد. در طول دو دهه‌ای که این مسئولیت را بر عهده داشت، او شهر ساده گلاسهوته را به مرکز پر‌جنب و جوش صنعت ساعت‌سازی تبدیل کرد که تا به امروز نیز پابرجاست.

نمایی جدید از شهر گلاسهوته و کارخانه آ لانگه اند زُنه

دقت فراوان لانگه به جزئیات یکی از آداب حرفه او بود و می‌خواست تا این تجارت درون خانواده او باقی بماند. در نتیجه شروع به آموزش پسرانش یعنی ریچارد و امیل کرد. لانگه در سال ۱۸۷۵، به علت نارسایی قلبی و در سن ۶۰ سالگی در گذشت. طی سال‌های بعدی، پسرانش و سپس نوه‌های او، راه لانگه را ادامه دادند و روح نوآورانه این برند را حفظ کردند.

ساعت جیبی آ لانگه اند زُنه No. 42500 Complication- موومنت متشکل از ۸۳۳ قطعه مجزا

در سال ۱۹۰۰، آ لانگه اند زُنه از ساعت جیبی No. 42500 Grand Complication رونمایی کرد که توسط یک مشتری خصوصی سفارش داده شده بود. این ساعت تا به امروز نیز یکی از پیچیده‌ترین موومنت‌ها را از لحاظ فنی در خود جای داده است.

اوایل قرن بیستم

شروع قرن بیستم دوره سختی برای آ لانگه اند زُنه و دنیا بود. هرج و مرج سیاسی ناشی از جنگ جهانی اول، رکودی اقتصادی که در پی آن رخ داد و کش‌مکش‌ها برای آغاز جنگ جهانی دوم، تأثیر منفی شدیدی بر شهر گلاسهوته و صنعت‌ ساعت‌سازی آن گذاشت.

نمونه‌ای از ساعت‌های ساخته شده برای نیرو هوایی آلمان. رفرنس 127-560A-1

در طول جنگ جهانی دوم، آ لانگه اند زنه ساعت‌مچی‌های نسبتا بزرگی را برای نیروی هوایی آلمان تولید کرد. اگرچه بلافاصله پس از پایان جنگ جهانی دوم، بداقبالی‌های فراوان و شدیدی دامن‌گیر این شرکت شد. در ماه‌های پایانی جنگ، کارگاه آن‌ها در بمباران هوایی به طور کامل نابود شد. تا سال ۱۹۴۸، شرکت ساعت‌سازی از چنگ خانواده لانگه درآمد و مقامات شوروی، دارایی‌های این شرکت را تصرف کردند. در طی ۴۵ سال بعدی، نام آ لانگه اند زُنه به طور کامل ناپدید شده بود.

سقوط دیوار برلین

در سال ۱۹۸۹، همه‌ چیز برای بازماندگان خانواده لانگه تغییر کرد. با سقوط دیوار برلین، والتر لانگهنتیجه آدلف لانگبه آلمان بازگشت و سنت خانواده‌اش یعنی ساعت‌سازی را در پیش گرفت. تا سال ۱۹۹۰، او نشان تجاری آ لانگه اند زنه را بار دیگر ثبت کرد و تنها ۴ سال بعد یعنی در سال ۱۹۹۴، پس از نزدیک به نیم قرن از اولین ساعت این برند رونمایی کرد.

ساعت Lange 1-مدل برجسته معرفی شده در سال ۱۹۹۴ میلادی

قابل توجه‌ترین نمونه از ساعت‌های تولید شده توسط این برند، Lange 1 نام داشت که از الگوی جدید این شرکت بهره می‌برد. نشانگر تاریخ بزرگ از یکی از شاهکار‌های آدلف لانگه الهام گرفته شده بود. ساعتی که در سال ۱۸۳۰  برای خانه اپرای سمپر در درزدن طراحی شده بود.این ویژگی کلیدی در طراحی نشانگر تاریخ تا به امروز یکی از رایج‌ترین مشخصه‌های طراحی ساعت‌های آ لانگه اند زنه است.

آ لانگه اند زُنه در قرن بیست و یکم

موومنت کالیبر L951.6 متعلق به ساعت دیتوگراف آ لانگه اند زُنه

در سال ۲۰۰۱، پس از یک دهه بازسازی، کارگاه ساعت‌سازی آ لانگه اند زنه بازگشایی شد. دقیقا در همان محلی که در سال ۱۹۴۵ بمباران شده بود و به طور کامل از بین رفته بود. در طی سال‌های بعد، این برند توانست بیش از ۴۰ موومنت جدید طراحی و تولید کند. این امر باعث شد تا این برند موفق به دریافت بیش از ۱۵۰ جایزه بین‌المللی در زمینه ساعت‌سازی شود. حالا واضح است که آ لانگه اند زنه بازگشته تا باقی بماند و بدرخشد.

منبع: Crown and Caliber